SJÖBOMULLVADENS WEBBLOGG

webbtidning med inriktning på Sjöbo och Skåne

PÅVEN KOMMER TILL SJÖBO

leave a comment »

Man kan säga att det minst sagt senationella beskedet att påven Benediktus XVI kommer att besöka Sjöbo, är årets scoop, utan tvekan. Det slår t.o.m det om Castros död som Skånska publicerade för en tid sedan.

 Kyrkoherde Gustav Trolös berättar för Sjöbomullvaden att det har tagit väldigt lång tid att förhandla fram det här.

 Men när påven fick höra talas om att ungdomarna här har en minst sagt slapphänt inställning till fri sex, och att det finns kvinnliga präster här också, var förmodligen det som övertygade påven. Egentligen ville Handelsklubbens ordförande Jan Husnark få hit påven till Sjöbo dagarna. Men vi inom kyrkan tyckte att det var att gå ett steg för långt. Påven kommer att hålla en längre predikan i kyrkan, och där framlägga sin och den katolska kyrkans syn på fri sex, kvinnopräster, homosexuella och andra brännbara ämnen.

Påven skräder inte på orden:

-Vi har ännu inte gett upp hoppet om en ”återerövring” av det hedniska Sverige. Vi vill sprida vårt budskap. Svenska kyrkan uppfattar han som ”slapp” och bestående av enbart kaffedrickande kvinnliga präster. Det gäler att sprida evangeliget. Det är kyrkans uppgift. Inte bedriva socialservice. Och slösa tid på pladder. ”pladder och skvaller” är typiskt kvinnliga egenskaper. De skall stanna hemma och fostra de barn de satt till världen. Det är Guds vilja. Lämna bort guds skapelse till hemska inrättningar som daghem, är förkastligt enligt påven. Det skiljer barnen från kärleksfulla föräldrar. I stället får ”fröknar” ”vakta dem. Det strider mot naturen och är  ondskefullt. Vi måste se upp för Satan och hans ränker. Avstå från ondödiga prylar som platt-TV istället. Vi byter våra barn mot materiella ting. Livet är gratis. Solen likaså. Fåglarn i skogen. Njut av guds under.

 Predikan kommer att sändas direkt över hela världen.

Written by sjöbomullvaden

augusti 20, 2008 den 10:30 e m

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: