SJÖBOMULLVADENS WEBBLOGG

webbtidning med inriktning på Sjöbo och Skåne

BREAKING NEWS// BUDGETEN ÅT SKOGEN

leave a comment »

”Vi ser ut att gå miste om närmre 20 miljoner kronor i skatteintäkter nästa år”, säger Thomas Lantz. ”Det är så mycket pengar att vi bör tänka om redan nu.”

Tänka om. ”Tänka”. ”Om”.  Den frågan som inställer sig: ”Tänka” är ett verb. Klass av ord vilka uttrycker en handling; vanligtvis. Men i sammanställningne  ” tänka om” också i betydelsen: ”ägna sig åt förnyat övervägande…”   Inte så dumt. Lantz borde då följaktligen iklädda sig rustning och lantz . Och hoppa upp på hästryggen.

 Tjugo mille är ganska mycket pengar. Men om herrar Politiker tänkt efter före, så kanske de inte skulle kastat bort en massa pengar på investeringar i eget välbefinnande (typ nya möbler och byggnad i fräsigaste laget åt gänget som skickar ut elräkningar. Blir elen biligare nu. De flesta inom förvaltningen arbetar med hjälp av dator, vilket skulle gå alldeles utmärkt hemifrån. Slösa en massa bensin för att åka in till Kommunslottet där verkningsgraden bland de anställda ligger väl runt 15 % om man skär bort allt snackilisnack, kaffesurplande och allmänt skvalleriskvaller. Sedan kunde Kommunslottet hyras ut till företag som genererar skattepengar. Och alla dessa socialtjänster. Lägg ut ansökningar om socialhjälp på webben, koppla det till ett data program och betala ut till de som behöver och skär bort all administration. Vilket kostar egentligen mest? Administrationen eller socialhjälpen.

Annonser

Written by sjöbomullvaden

oktober 18, 2008 den 12:50 e m

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: